17-11-2021
Duurzaamheid

Bewuste keuzes in kwaliteit

Kwaliteit is waar Swiss Sense bekend om staat. We gebruiken daarom uitsluitend de beste materialen, die we met zorg en aandacht selecteren. Kwaliteit betekent ook duurzaam werken. Gecertificeerde materialen, verantwoord energiegebruik en hergebruik van grondstoffen. Dat is voor ons vanzelfsprekend Zo voldoet het houtmateriaal dat we voor de boxsprings gebruiken aan de E1-normering en zijn alle matraskernen uit de Hotel Collection OEKO-tex gecertificeerd. Ook in verpakkingsmateriaal maken we bewuste keuzes: we gebruiken gerecycled plastic en nemen al het verpakkingsmateriaal bij aflevering weer retour om vervolgens zorg te dragen voor een verantwoorde verwerking ervan.

Keurmerken

Zo voldoet het houtmateriaal dat we voor de boxsprings gebruiken aan de E1-normering en zijn de matraskernen uit de Hotel Collection OEKO-TEX gecertificeerd.

OEKO-TEX® Standard 100 is een van de bekendste labels die laat zien dat de producten getest zijn op schadelijke stoffen. Bij een product met een OEKO-TEX label is elk onderdeel, van de draad tot de vulling getest op schadelijke stoffen voor de menselijke gezondheid.


Milieubewust

Ook in verpakkingsmateriaal maken we bewuste keuzes. We gebruiken onder meer gerecycled plastic en nemen al het verpakkingsmateriaal bij aflevering weer retour, om vervolgens zorg te dragen voor een verantwoorde verwerking ervan. En zie je in de ochtend één van onze vrachtwagens rijden? Grote kans dat deze volledig is gevuld, want we proberen enkel met volle vrachtwagens te rijden. We plannen onze bezorgafspraken namelijk zo efficiënt mogelijk, zodat we minder kilometers hoeven te rijden en het milieu minder belasten.

Nu in de spotlight

Speciaal voor partners die ook graag bewuste keuzes maken, maar geen concessie willen doen op comfort, kunnen wij het ecologisch all season dekbed adviseren welke bestaat uit 100% gerecyclede PET-flessen. Dekbed Eco All Season is anti-allergisch, heeft een uitstekende ventilatie en warmteregulatie, is wasbaar en daarnaast zeer geschikt voor hotelgasten. Meer informatie over de mogelijkheden? Neem dan contact op met business@swisssense.nl

⦁ Goede isolerende werking
⦁ Wasbaar
⦁ Antiallergeen
⦁ Duurzame vulling van gerecyclede PET-flessen