05-01-2023
Partner uitgelicht

“Swiss Sense Business levert een totaalproduct”

Een sterk partnership? Dat is op elkaar bouwen en samen doorgroeien. In de zoektocht naar een nieuwe beddenpartner voelde Maikel Stabij, Algemeen Directeur bij Aeon Plaza Hotels,  bij Swiss Sense Business meteen de klik. Het begin van een hechte samenwerking, die beide partijen al veel moois opleverde. Maikel Stabij vertelt.

Maikel Stabij

Managing Director Aeon Plaza Hotels

Al vierentwintig jaar loopt Maikel Stabij rond bij Aeon Plaza Hotels in Amsterdam. Hij startte er als stagiair op de financiële afdeling en wist door de jaren heen met de organisatie mee te groeien. Toen Aeon Plaza acht jaar geleden op zoek ging naar een nieuwe Algemeen Directeur, bleek Maikel met zijn kennis over het bedrijf de ideale kandidaat. Met Maikel aan het roer zette Aeon Plaza mooie stappen op het gebied van groei en renovatie. 

Vragen we Maikel wat Aeon Plaza kenmerkt, dan is het eerste wat in hem opkomt de wil om te ontwikkelen. Bij Aeon is het nooit saai, wat het voor personeel — zo ook voor Maikel — een fijne werkgever maakt. De organisatie beheert twee hotels in Amsterdam. Maikel vertelt: 

“In een monumentaal pand in de binnenstad zit Hotel Die Port van Cleve. Het hotel bestaat al ruim 150 jaar draagt zelfs de titel Hofleverancier. Die Port van Cleve richt zich hoofdzakelijk op toeristen. De inrichting is er sfeervol, het personeel als een familie. Dit hotel voelt als thuis.”

“In Dutch Design Hotel Artemis draait het allemaal om Dutch Design. Het hotel, dat zich vooral richt op de zakelijke gast, is ingericht met wisselende kunst van Nederlandse makelij. Kunst leeft in Artemis, het is dé plek waar Dutch Design connect met Hospitaly. Elke 4 maanden werken diverse exposanten aan een nieuwe expositie die een geheel andere invulling geeft aan de publieke ruimtes en zijn deze kunstwerken ook te koop.”

Die eerste klik

Voor de inrichting van een nieuw hotel ging Aeon Plaza in 2019 op zoek naar een beddenpartner. Verschillende labels werden benaderd, het fijne contact met Swiss Sense Business beviel Maikel direct. Zó goed zelfs, dat hij Swiss Sense Business benaderde voor een samenwerking voor alle hotels van Aeon Plaza: “Swiss Sense Business dacht echt mee, ze spraken meteen over de lange termijn. Daaraan voelden we de intentie om het maximale uit het partnership te halen. Een ander groot pluspunt: bij Swiss Sense Business kan veel! In ons Artemis hotel hebben we bijvoorbeeld al jaren extra brede bedden staan. Niet de standaard eenpersoons van 80 centimeter breed, maar twijfelaars waar je lekker in kunt rollen. Bij andere partijen niet mogelijk, bij Swiss Sense Business geen probleem.”

Vol vertrouwen

Keuze gemaakt! En zo leverde Swiss Sense Business in 2019 de eerste boxsprings: een combinatie van boxspring, matras en topper, uitgevoerd in lederen bekleding. Al vanaf het onderteken van de eerste offerte voelt Maikel dat het vertrouwen tussen beide partijen sterk is: “Bij de eerste levering heeft Swiss Sense Business de boxsprings tot in de kamers gebracht en gemonteerd. Bovendien hebben ze de oude bedden afgevoerd. Swiss Sense Business levert een totaalproduct, je wordt echt ontzorgd. Is er een keer iets niet in orde? Dan is het met Swiss Sense Business lekker snel schakelen. Met wie je ook contact hebt, je weet dat het gauw is opgelost.

Bij het aangaan van het partnership hebben we gelijk nagedacht over hoe we elkaar op andere manieren kunnen versterken

Samenwerking marketing

En het samenwerken gaat verder. Ook de marketing- en salesafdelingen van beide partijen weten elkaar goed te vinden. In de afgelopen jaren werden al verschillende gezamenlijke acties bedacht waar Swiss Sense Business, Aeon Plaza Hotels én de gasten profijt van hebben. 

Maikel legt uit hoe dat zit: “Bij het aangaan van het partnership hebben we gelijk nagedacht over hoe we elkaar op andere manieren kunnen versterken.  Een leuke actie die daaruit voortkwam is bijvoorbeeld dat mensen in onze hotels konden proefslapen op boxsprings van Swiss Sense. Het hielp die potentiële klanten de juiste keuze te maken. Voor Swiss Sense Business was het een handige manier om feedback op hun boxsprings te verkrijgen en wij kregen weer nieuwe gasten over de vloer. Win-win-win!”