03-11-2022
Partner uitgelicht

“Met het affiliatiesysteem verdienen we onze boxsprings terug”

Daimy van der Valk over het partnership met Swiss Sense Business

Hotel Eindhoven-Best is een gloednieuw hotel van de Valk Exclusief-tak, dat door de vintage-chique uitstraling toch de rijke historie van de familie ademt. Daimy van der Valk staat aan het roer van dit 200 kamers tellende hotel, met zeker evenveel boxsprings uit de collectie van Swiss Sense. “Deze kwaliteitsbedden zijn voor ons de standaard. In het nieuwe hotel staan ze dus ook, maar wel met een extra hoge topper.”

Daimy van der Valk

Hotelmanager Valk Exclusief Eindhoven-Best

Daimy van der Valk (26) groeide op in Voorschoten, pal naast het geboortehuis van hotelketen Van der Valk. Maar woonde de afgelopen jaren in vier verschillende familiehotels, om zich voor te bereiden op wat begin 2023 haar grande entrée als hotelmanager wordt: de opening van het nieuwe Valk Exclusief Hotel Eindhoven-Best. “Ik was erbij vanaf het moment dat de eerste paal in de grond geslagen werd en dat is zo bijzonder. Ik kan mijn eigen draai aan het hotel geven en vanaf nul een team samenstellen.”

‘Denk je aan een hotelkamer, dan zie je een bed’

Nu ze de kans kreeg om from scratch te beginnen, doet ze het ook meteen goed. “We hebben straks naast 200 kamers ook 24 vergaderzalen en een zwembad van 25 meter. Op alle kamers komen technische snufjes zoals een bluetoothspeaker en draadloze oplader. Maar ook een sensor onder het bed die in het donker het pad naar het toilet subtiel verlicht.” Het bed was overigens het eerste dat werd besteld toen de bouw van start ging, herinnert Daimy zich. “Denk je aan een hotelkamer, dan zie je een bed voor je. Een goede nachtrust is zo belangrijk. We merken dat mensen daarvoor terugkomen en we zien het terug in de reviews.”

Keuze voor Swiss Sense was no brainer

Die goede reviews hebben te maken met de Swiss Sense Hotel Collection boxsprings die voor Valk Exclusief landelijk de standaard zijn. Want het slaat graag de handen ineen met bekende merken die hun gasten koppelen aan kwaliteit. Ze staan daarom ook in het hotel in Apeldoorn, waar broertje Mick aan het roer staat.

“Precies dezelfde bedden komen straks in Eindhoven-Best, dat was een no brainer. Want het comfort waar onze gasten in Apeldoorn zo over te spreken zijn, willen we ook hier bieden. Maar wel met de nieuwste topper, die extra hoog is en een langere levensduur heeft. De housekeeping maken we ook blij met deze keuze, want alle bedden hebben wieltjes en handvatten en het materiaal is eenvoudig schoon te maken.”

Een goede nachtrust is zo belangrijk. We merken dat mensen daarvoor terugkomen en we zien het terug in de reviews.

Daimy van der Valk

Valk Exclusief-gevoel meenemen naar huis

Wie eenmaal in zo’n bed geslapen heeft, wil niet anders. Zelf als het uitzicht thuis lang niet zo spectaculair is. Daarom krijgen gasten alle informatie erover op een presenteerblaadje, in de kamer en via een mailing achteraf. En dat slaat aan, mensen bestellen hierna regelmatig hun eigen Swiss Sense, ziet Daimy.

“We werken al een jaar of vijf met een affiliatesysteem en daarmee verdienen wij indirect onze boxsprings terug. Dus dat zal in Eindhoven-Best ongetwijfeld ook goed gaan straks. De plaatsingsdata van onze bedden heb ik al vastgelegd met Kristy van Swiss Sense Business, mijn vaste contactpersoon. Zij regelt dat alles straks netjes geleverd en geïnstalleerd wordt door een speciaal team, daar heb ik verder geen omkijken meer naar.”