22-09-2022
Partner uitgelicht

“Swiss Sense Business is een hele fijne gesprekspartner”

Dat zegt Jelle Landman (32) over de samenwerking met Swiss Sense Business

Het Grand Hotel ter Duin is onderdeel van de Hotels by Sheetz familie, een jonge hotelclub met verblijven in binnen– en buitenland. Als vaste beddenpartner van Hotels by Sheetz verzorgde Swiss Sense Business de boxsprings voor het Grand Hotel ter Duin in Burgh-Haamstede. Het was de start van een mooie en intensieve samenwerking. Hotelier Jelle Landman vertelt. 

Jelle Landman

General Manager Grand Hotel ter Duin

Jelle Landman (32) is een hotelman in hart en nieren. Hij startte op zijn 17e aan de hotelschool in Den Haag en werkte vervolgens in hotels in onder meer Londen, Antwerpen en Gent, voor hij in 2015 begon hij bij hotelketen Hotels by Sheetz. Daar heeft hij de leiding over vier hotels, waaronder Grand Hotel ter Duin. Zo maakt hij voor heel wat gasten iedere dag weer het verschil, de reden dat hij dit vak nog steeds het mooiste vindt.

Karakter van Grand Hotel ter Duin

Jelle is als hotelier een aanjager die zijn collega’s graag enthousiasmeert. “Want” — zo gelooft hij — “als de sfeer binnen het team goed is, straalt dat af op de gasten.” Een belangrijk onderdeel in het karakter van Grand Hotel ter Duin. “Naast dat we oog voor detail, design en sfeer hebben, vinden we het vooral belangrijk dat gasten zich comfortabel voelen. Met die fijne sfeer in contactmomenten én door alle ruimtes zo in te richten dat mensen er echt op hun gemak zijn.”

Nieuwe spelers

De samenwerking tussen Hotels by Sheetz en Swiss Sense begon zo’n drie jaar geleden. Voor een grote verbouwing van Grand Hotel ter Duin ging Hotels By Sheetz op zoek naar een nieuwe beddenpartner, waarvoor het verschillende partijen benaderde. Jelle: “Swiss Sense Business was destijds redelijk nieuw op de markt. Het was en is een jong bedrijf, fris van geest. Dat past wel bij ons.”

“Wat ook aansprak was de goede prijs/kwaliteit-verhouding én het feit dat Swiss Sense Business boxsprings biedt met verschillende soorten bekleding en in talloze kleuren. Binnen Hotels by Sheetz vinden we het namelijk heel belangrijk dat al onze hotels hun eigen karakter behouden. Grand Hotel ter Duin is qua styling bijvoorbeeld best uitgesproken. De samenwerking met Swiss Sense Business maakt het mogelijk om in verschillende Hotels by Sheetz-hotels hetzelfde slaapcomfort te bieden met boxsprings die qua uitstraling helemaal aansluiten bij het desbetreffende hotel. De hotelboxspring premium met luchtige natuurlatex topper past zo ook perfect in Grand Hotel ter Duin.”

Fijne gesprekspartner

Hoe die samenwerking volgens Jelle bevalt? “Heel goed! We zitten als organisatie een beetje in dezelfde fase en ik merk dat we elkaar daardoor goed begrijpen. Swiss Sense Business is een fijne gesprekspartner. Heel veel contact over de boxsprings hebben we overigens niet meer, en dat is eigenlijk een goed teken. Als het op bedden aankomt wil je als hotel iets goeds hebben staan waarmee je jaren vooruit kunt zonder regelmatig aan te hoeven kloppen bij de leverancier. Nu ze geleverd zijn, trouwens geheel volgens afspraak en in vlot tempo, verwacht ik dat we het voorlopig vooral over andere dingen gaan hebben.”

Heel veel contact over de boxsprings hebben we overigens niet meer, en dat is eigenlijk een goed teken.

Jelle Landman

Affiliate programma

De relatie tussen Grand Hotel Ter Duin en Swiss Sense Business gaat verder dan die van klant en leverancier. De ontwikkeling van een affiliate programma maakt de samenwerking nog intensiever, met Grand Hotel ter Duin, Swiss Sense Business en vooral de gasten die daar de vruchten van plukken. 

Jelle vertelt: “We horen in onze hotels vaak dat gasten enthousiast zijn over spullen in hun kamer. Stoelen, kussens maar zeker ook bedden, ze zouden het graag thuis willen hebben. Hoe mooi is het dan als we onze gasten daar dan ook daadwerkelijk aan kunnen helpen? Daarom wordt het voor onze gasten binnenkort mogelijk om het bed waarop ze bij ons hebben geslapen met een mooie korting aan te schaffen. Dit najaar gaat het programma van start, daar hebben we heel veel zin in!”